Salaris van een Salarisadministrateur | 2024

  Home » Salarissen » Salaris van een Salarisadministrateur | 2024

  Wat is het salaris van een salarisadministrateur in 2024?

  Het gemiddelde salaris van een salarisadministrateur is in 2023 circa 7 % gestegen t.o.v. 2023. In 2023 verdiende een salarisadministrateur € 3.580,- bruto per maand, in 2024 is dat € 3.900,- bruto per maand. De gemiddelde leeftijd binnen het salarisonderzoek onder salarisadministrateurs is 43 jaar. Uiteraard verschilt het salaris van een salarisadministrateur natuurlijk per regio, functie-inhoud, branchegroep, etc. 

  Salarisadministrateurs in non-profit verdienen het meest

  Als we kijken naar de diverse branchegroepen dan zien we dat salarisadministrateurs in de non-profit sector het meest verdienen. Maar ook ligt de gemiddelde leeftijd van een salarisadministrateur in de non-profit sector het hoogst. Salarisadministrateurs in de financiële sector verdienen gemiddeld genomen het minst. Maar daartegenover staat een fors lagere gemiddelde leeftijd. De salarisstijgingen zijn juist in beide sectoren het hoogst. 

  Salarisadministrateurs met HR ervaring verdienen het meest

  Verder zien we een duidelijk onderscheid ontstaan tussen salarisverwerking en salarisadvies. En dat laatste heeft de toekomst wordt veel gezegd. En salarisadvies en HR zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus de salarisadministrateur die de advieskant op wil, kan daar ook een hogere beloning in tegemoet zien. Daarentegen is de meer traditionele salarisadministrateur ook nog altijd nodig. Maar deze verdient aanzienlijk minder. Maar zal ook geen enorme salarisstijgingen meer mee gaan maken is onze verwachting. 

  Salaris salarisadministrateur

  Naast onze eigen data over salarissen onder salarisadministrateurs, hebben we diverse salarisonderzoeken geraadpleegd. Het jaarlijkse trendonderzoek Salarisprofessionals van NIRPA bijvoorbeeld. 

  In onderstaande salaristabel zie je de gemiddelde bruto maandsalarissen van salarisadministrateurs afgezet tegen het aantal jaren ervaring. Deze salarisbandbreedtes zijn onderverdeeld in vijf groepen (0-3, 3-5, 5-10, 10-15 en >15 jaar);

  • 0 tot 3 jaar ervaring: € 2.060 – € 2.920
  • 3 tot 5 jaar ervaring: € 2.460- € 3.550
  • 5 tot 10 jaar ervaring: € 2.980 – € 4.410
  • 10 tot 15 jaar ervaring: € 3.490 – € 4.490
  • > 15 jaar ervaring:  € 3.550 – € 5.265

  Toelichting salaristabel voor salarisadministrateurs:

  De bedragen die we hierboven noemen zijn gemiddelde bruto salarissen op fulltime basis per maand. Per branche en per regio zien we echter verschillen in salaris. In de accountancy verdient een salarisadministrateur met HBO papieren en aanvullende cursussen behoorlijk als we het vergelijken met iemand die alleen PDL heeft. In het bedrijfsleven daarentegen zien we dit verschil in salaris niet altijd terug. En een salarisadministrateur in Amsterdam verdient meer dan een salarisadministrateur in Almelo. Ook kan de omvang van een bedrijf (waarbij een internationaal bedrijf vaak betere arbeidsvoorwaarden kent) meespelen.

  Secundaire arbeidsvoorwaarden en overige condities niet vergeten

  We hebben het tot zover vooral gehad over het kale salaris. Maar om een goed salarisvergelijk te kunnen doen, moeten we ook alle secundaire arbeidsvoorwaarden goed meewegen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over onkostenvergoeding, reiskostenvergoeding, vakantiedagen, leaseauto, dertiende maand, winstdelingsregeling, mobiliteitsbudget, laptop, studieregeling, etc.

  Maar naast het totale arbeidsvoorwaardenpakket zijn er vaak ook andere belangrijke afwegingen. Overuren, vrijheid, flexibiliteit, waardering, collegiale sfeer, doorgroeimogelijkheden en reistijd bijvoorbeeld.

  Wil je meer informatie over jouw salaris mogelijkheden als salarisadministrateur?

  Wil je weten of jouw salaris als salarisadministrateur marktconform is? Maar ook wat de mogelijkheden zijn in salarisgroei voor jou als salarisprofessional. Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultant arbeidsvoorwaarden, Mark Geerlink, op telefoonnummer 0622210840.

  Dan weet je zeker dat je een zo objectief mogelijk beeld krijgt van het salaris wat jij als salarisadministrateur zou moeten verdienen.

  Vacatures salarisadministrateur

  Wil je meteen kijken wat voor salaris wij jou als salarisadministrateur kunnen bieden? Bekijk dan de vacatures in de salarisadministratie

  Delen op